یکشنبه، شهریور ۰۴، ۱۴۰۳

اخبار مهم ایران و جهان – اگوست 2024 (بخش 2)


بازگشت پوجدمون به اسپانیا پس از 7 سال با وجود حکم بازداشت – رهبر جدایی‌خواهان کاتالونیا ناپدید شد 

کارلس پوجدمون، رهبر جدایی‌طلبان کاتالونیا با وجود حکم بازداشت دادگاه عالی به اسپانیا روز پنج‌شنبه 8 اوت به اسپانیا بازگشت و در میان هواداران خود سخنرانی کرد. پیش از بازگشت آقای پوجدمون به اسپانیا، کارشناسان حقوقی و اعضای پلیس ملی اسپانیا به یورونیوز گفته بودند که دستگیری «رهبر فراری تجزیه‌طلب کاتالونیا» اجتناب‌ناپذیر است. آقای پوجدمون پس از ناکامی در تلاش برای استقلال کاتالونیا، در پی صدور حکم پیگیرد قانونی علیه او و دیگر رهبران جدایی‌طلبان از سوی دستگاه قضایی اسپانیا در سال 2017 از این کشور گریخت. به این ترتیب آقای پوجدمون پس از هفت سال از اقامت در تبعید در حالی روز پنج‌شنبه در مقابل طاق نصرت بارسلون ظاهر شد که هوادارنش با پرچم‌های کاتالونیا در اطراف او حلقه زده بودند. او نیز با مشت‌های گره‌کرده با جمعیت حاضر همراهی کرد. بنا به گفته برخی از حاضران در این تجمع، هواداران پوجدمون حلقه‌ای در اطراف او تشکیل دادند تا کسی نتواند به این سیاستمدار نزدیک شود. تا لحظه تنظیم این خبر هنوز مشخص نیست که آقای پوجدمون کجاست، چرا که او پس از حضور در جمع هواداران خود و سخنرانی برای آنها، به سرعت ناپدید شد. (یورونیوز فارسی، 08 اگوست 2024) 


فرار دوباره کارلس پوجدمون از اسپانیا و بازگشت به بلژیک 

بنا به گزارش نشریه گاردین، کارلس پوجدمون رهبر جدایی طلبان کاتالونیا/ اسپانیا پس از بازگشتی چندساعته به اسپانیا و سخنرانی در مقابل هوادارانش، از پلیس و دستگیری فرار کرد و دوباره به بلژیک بازگشت. (گاردین، 09 اگوست 2024) 


انتخابات ونزوئلا – مذاکره آمریکا برای کناره‌گیری نیکلاس مادورو از قدرت 

بر اساس گزارش وال استریت ژورنال، مذاکراتی بین واشنگتن و کاراکاس برای ترتیب دادن کناره‌گیری مسالمت‌آمیز رئیس جمهوری ونزوئلا در ازای دریافت عفو و به شرط تایید پیروزی نامزد جریان اپوزیسیون در انتخابات در جریان است. (یورونیوز فارسی، 12 اگوست 2024) 


بازیهای المپیک 2024 در پاریس 

بازیهای المپیک (تابستانی) 2024، از 26 جولای 2024 تا 11 اگوست 2024 در پاریس برگزار شد. روسیه و بلاروس بدلیل جنگ با اوکراین از شرکت در بازیهای المپیک 2024 منع شده بودند. 


حمله اوکراین به فرودگاهی در عمق خاک روسیه 

ارتش اوکراین می‌گوید یک فرودگاه نظامی در عمق خاک روسیه را هدف قرار داده و انبارهای آن را با بمب‌های هدایت شونده تخریب کرده است. ارتش اوکراین در بیانیه‌ای از آتش‌سوزی عظیم و انفجارهای متعدد در فرودگاه لیپتسک، واقع در 350 کیلومتری مرز اوکراین در حمله شب گذشته خبر داد. مقامات منطقه لیپِتسک وضعیت اضطراری در این منطقه اعلام کرده‌اند و انفجارها در یک «تاسیسات زیربنایی انرژی» را تایید کرده‌اند. براساس گزارش‌ها ساکنان چهار روستای مجاور منطقه مورد حمله قرار گرفته نیز تخلیه شده‌اند. ارتش اوکراین گفت که در این حمله یک انبار حاوی صدها بمب سرشی را منهدم کرده است. روسیه اخیرا به طور گسترده از بمب‌های «گلاید» یا «سرشی» برای ارعاب شهرهای اوکراین و زدن مواضع نظامی این کشور استفاده کرده است. (بی بی سی نیوز فارسی، 10 اگوست 2024) 


حمله نظامی غافلگیرکننده اوکراین به خاک روسیه 

حمله نظامی غافلگیرکننده اوکراین به خاک روسیه وارد پنجمین روز خود شده و دامنه درگیری‌ها به نزدیکی تاسیسات اتمی کورسک رسیده و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی نسبت به این مسئله هشدار داده است. وزارت دفاع روسیه روز جمعه 9 اگوست 2024 اعلام کرد که تلا‌ش‌ها برای عقب راندن ارتش اوکراین را ادامه می‌دهد، و مدعی شد در 24 ساعت گذشته بیش از 280 نفر از نیروهای اوکراینی کشته شده‌اند، آماری که هنوز از سوی منابع مستقل تایید نشده است. گزارش‌ها حاکی از آن است که نیروهای اوکراینی بیش از 10 کیلومتر به داخل خاک روسیه وارد شده‌اند، که این بیشترین میزان پیشروی کی‌یف از زمان تهاجم تمام عیار مسکو به اوکراین در فوریه 2022 بوده است. اوکراین تاکنون به طور رسمی مسئولیت این حمله را برعهده نگرفته، اما ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور آن کشور در روزهای گذشته گفت که مسکو باید عواقب تهاجم خود را «احساس» کند. درگیری‌ها در منطقه کورسک به تدریج به یک نیروگاه هسته‌ای نزدیک‌تر شده و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی سازمان ملل در بیانیه‌ای از دو طرف درگیر خواسته «حداکثر خویشتن‌داری را به کار گیرند». (بی بی سی نیوز فارسی، 10 اگوست 2024) 


مسکو می گوید نیروهای اوکراین به عمق 30 کیلومتری خاک روسیه پیشروی کردند 

عصر یکشنبه 11 اگوست گزارش شد که سربازان اوکراینی در جدی‌ترین نفوذ خود از زمان حمله روسیه به این کشور در فوریه 2022، توانسته‌اند از نواحی مرزی کورسک روسیه تا عمق 30 کیلومتری خاک این کشور نفوذ کنند. این در حالی بود که ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین، هم برای اولین بار از عملیات تهاجمی در منطقه کورسک در غرب روسیه خبر داده، و همزمان گزارش شده مسکو در حملات موشک و پهپادی شش منطقه اوکراین، از جمله پایتخت را زیر آتش گرفت. وزارت دفاع روسیه گفته سربازان اوکراینی با نیروهای ارتش روسیه در ناحیه کورسک وارد ششم روز درگیری شده‌اند. ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهوری اوکراین شب گذشته برای نخستین‌بار به این عملیات اشاره کرد و گفت که 2000 نیروی اوکراینی در واکنش به حمله مسکو از ناحیه کورسک، به داخل خاک روسیه نفوذ کرده‌اند. (بی بی سی نیوز فارسی، 12 اگوست 2024) 


اوکراین میگوید 1000 کیلومتر مربع از خاک روسیه را در منطقه کورسک تصرف کرده است 

یک فرمانده ارشد اوکراینی مدعی شد که نیروهای ارتش این کشور موفق شده‌اند حدود 1000 کیلومتر مربع از خاک روسیه را در منطقه کورسک، تحت کنترل خود درآورند. (یورونیوز فارسی، 13 اگوست 2024) 


روسیه از حمله اوکراین به پل سوم در کورسک خبر داد – دستیار پوتین: صلح با کی‌یف دیگر امکانپذیر نیست 

یوری اوشاکوف، دستیار ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهوری روسیه روز دوشنبه 19 اگوست 2024 گفت که مسکو در حال حاضر با توجه به حملات اوکراین به منطقه کورسک روسیه، گفتگویی برای صلح با کی‌یف نخواهد داشت. دستیار رئیس جمهوری روسیه در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه مسکو تا چه زمانی این موضع را حفظ خواهد کرد، گفت: «نمی‌دانم. این موضوع به وضعیت جاری از جمله وضعیت میدان جنگ بستگی خواهد داشت.» پوتین در ماه ژوئن گفت که روسیه تنها در صورتی جنگ در اوکراین را پایان خواهد داد که کی‌یف موافقت کند از تلاش‌های خود برای پیوستن به ناتو دست بردارد و همچنین نیروهای خود را از مناطق مورد ادعای مسکو خارج کند. مسکو روز دوشنبه 19 اگوست 2024 تأیید کرد که اوکراین در حمله روز یکشنبه خود، سومین پل را نیز روی رودخانه «سیم» در منطقه کورسک روسیه تخریب کرده است. اوکراین اعلام کرده است که در 12 روز گذشته بیش از هزار و 100 کیلومتر مربع از خاک روسیه را تحت کنترل خود درآورده که شامل نزدیک به حدود یکصد شهرک روسیه است. (یورونیوز فارسی، 19 اگوست 2024) 


انهدام یک کشتی روسیه توسط اوکراین – خدمات کشتی‌رانی به کریمه متوقف شد 

نیروی دریایی اوکراین روز جمعه 23 اگوست 2024 تأیید کرد یک کشتی را که از آن برای ارسال سوخت و تسلیحات به کریمه اشغالی استفاده می‌شد، در بندر «کاوکاز» روسیه منهدم کرده  است. بندر کاوکاز یکی از بزرگترین خروجی‌های انتقال سوخت روسیه در دریای سیاه است. کشتی‌ها هم برای صادرات و هم برای تأمین سوخت به شبه جزیره کریمه که در سال 2014 میلادی توسط نیروهای روسیه تصرف شد استفاده می‌شوند. وزارت حمل و نقل روسیه در بیانیه‌ای اعلام کرد که در حین پاکسازی، خدمات کشتی‌رانی به کریمه به طور موقت متوقف شده است و از یک مسیر زمینی جایگزین برای ارسال محموله به این منطقه استفاده خواهد شد. خبرگزاری دولتی روسیه (آرآی‌ای) گزارش داد که آتش‌سوزی ناشی از حمله اوکراین، بر زیرساخت‌های بندر تأثیری نگذاشته است، اما کشتی که مورد اصابت قرار گرفته تا نیمه به زیر آب رفته است. (صدای آمریکا، 23 اگوست 2024) 


گسترش تصرفات اوکراین در عمق خاک روسیه – نبرد در استان کورسک بالا گرفته است (صدای آمریکا، 24 اگوست 2024) 


اولین استقرار دائمی خارجی ارتش آلمان – لیتوانی یک پایگاه نظامی آلمانی در نزدیکی مرز روسیه می‌سازد 

لیتوانی روز دوشنبه 19 اگوست 2024 ساخت یک پایگاه نظامی را در نزدیکی مرز روسیه آغاز کرد. قرار است این پایگاه پس از تکمیل تا پایان سال 2027، حداکثر 4 هزار سرباز آلمانی آماده رزم را در خود جای دهد. این اولین استقرار دائمی خارجی برای ارتش آلمان از زمان جنگ جهانی دوم است. آلمان در سال 2023 متعهد شد که نیروهای خود را به لیتوانی، به عنوان یکی از اعضای ناتو و اتحادیه اروپا در مرز روسیه، بفرستد. (یورونیوز فارسی، 20 اگوست 2024) 



تاریخ انتشار در این وبلاگ: 25 اگوست 2024 

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر